pixel

Onze chef-kok kent z’n klassiekers maar laat zich ook graag van z’n avontuurlijke kant zien. Inspiratie? Die vindt-ie zowel in de Europese keuken als in andere delen van de wereld. Zijn missie: nieuwe smaken maken door keukens te combineren. Verwacht naast classics dus verrassende vlees-, vis- en vegetarische gerechten.

BREN werkt met duurzame, eerlijke en biologische producten. Zo worden onze gft-afval en koffiedik worden opgehaald om oesterzwammen op te kweken. Daar worden dan weer oesterzwambitterballen van gemaakt, die wij serveren. Ook werken we bijvoorbeeld samen met de Roze Bunker, die siroop maken van fruit en kruiden wat normaal in containers zouden belanden omdat ze er niet mooi genoeg uit zien voor in de winkel. 

voorgerechten

soep van de dag
7

gezouten boter – desembrood

brood & dips ⓥ
6

paprikachutney – pistachehummus – bietentzatziki

paddenstoelenpaté 🅥
9

cranberry compote – toast – tuinkers

carpaccio van ribeye
13

truffelolie – citroenailoli – oude kaas

steak tartaar
14

mosterd – kappertjes – eigeel gel – sjalot – crostini

gegrilde provolone ⓥ
13

truffel – honing – paprikachutney – crostini

watermeloen ceviche 🅥
9

ceviche saus – ingelegde sjalotjes – komkommer

zalm
13

dillecrème – vinaigrette – ingelegde radijsjes – filodeegkrokant

charcuterie
17

paprika marmelade – augurkjes – noten

hoofdgerechten

bouillabaisse
21

kabeljauw – langoustine – mosselen – rouille – crostini

taartje van BREN ⓥ
17

bladerdeeg – seizoensgroenten – aardappelgratin – sjalottencompote

ossenhaas tournedos
27

seizoensgroenten – aardappelgratin – chimichurri

kabbeljauw
22

cannellini bonen stoof – paddenstoelen – wortel

trio van eend
24

borst – gekonfijte bout – rillettes – granaatappel – pompoen

aubergine miso 🅥
16

vegan yoghurt – granaatappel – pappadum

Cote de boeuf
29 p.p.

 700 gram voor twee personen – dry aged – geroosterde zoete aardappel – chiliboter

salades

BREN's salade 🅥
12

Gemengde bladgroenten – cherrytomaat – gemarineerde courgette – edamame bonen – sinaasappelvinaigrette

+ burrata ⓥ
6

 

+ zalm
6

bieten – dille – citroen zeste

+ kippendijen
6

sinaasappel – knoflook – oregano

bijgerechten

geroosterde zoete aardappel ⓥ
6

salie – chiliboter – zeezout

frieten ⓥ
5

truffelzout – mayonaise

groene asperges met feta kaasⓥ
8

chipotle dressing – gerookte amandelen – krokante boerenkool

geroosterde bloemkool 🅥
6

gerookte amandelen – bieslook – citroen alioli

courgette carpaccio 🅥
6

citroen zeste – gerookte amandelen – munt – edamame bonen

nagerechten

creme brulee 🅥
7

gekonfijte gember – rood fruit

chocolade cake ⓥ
8

hazelnotencrunch – Belgische chocolade-ijs

vijgen millefeuille ⓥ
9

citroen mascapone – vin santo vijgen – filodeeg

rhubarb trifle ⓥ
8

kletskoppen – pannacotta – framboos

kaasplankje ⓥ
11

honing – cranberry compote – vijgenbrood